Beschikbare bouwkavels in Den Bosch

Wanneer je een huis wilt laten bouwen moet je uiteraard eerst zorgen voor een bouwkavel. In gemeente Den Bosch zijn momenteel verschillende mooie kavels te koop. Enkele voorbeelden:

Duurzaam huis bouwen? Maak gebruik van subsidies

De gemeente ‘s-Hertogenbosch stelt verschillende subsidies beschikbaar voor woningeigenaren wanneer zij voorbereidende maatregelen treffen om energie te besparen. Voor de aanleg van een groen dak ontvang je als particulier tot 3.000 euro subsidie. Daarnaast ontvang je korting op een gesprek aan huis over hoe jij energie kan besparen. Bekijk hier andere regels voor subsidies en besparingen.

Moderne-woning-bijzonder-dak1-e1632411418970

Hoe kies je een goede aannemer? 5 tips!

Hoe kies je een bedrijf uit het grote aanbod bouwbedrijven dat goed werk levert en betrouwbaar is? Want zelf een huis bouwen is niet niks. Maar het resulteert uiteindelijk in jouw droomhuis in Den Bosch dat 100% voldoet aan jouw wensen. Enkele zaken die belangrijk zijn is: goede communicatie, de keuze voor de juiste bouwmaterialen en regelmatig overleg tijdens het bouwen. Daarnaast moet de bouw uiteraard kwalitatief goed én tijdig worden opgeleverd. Onderstaand 5 handige tips die je mee kunt nemen in je keuze.

  • 01. Regio
  • 02. Referenties
  • 03. Ervaring
  • 04. Keurmerk
  • 05. Gevoel
Kies een bouwbedrijf uit de regio

Kies geen bouwbedrijf aan de andere kant van het land. Want het is fijn wanneer je snel om tafel kunt zitten. En ook is het goed als de vaklui binnen een half uur ter plaatse kunnen zijn op de bouwplaats. Kies een bouwbedrijf binnen een straal van 20 km rondom Den Bosch. De kans is dan ook groot dat dit bedrijf regelmatig huizen bouwt in de omgeving die je kunt bekijken.

Referenties en reviews

Het voordeel van internet is dat alles inzichtelijk is. Dus ook reviews van bedrijven. Selecteer 3 bouwbedrijven die je voorkeur hebben. En bekijk de reviews van deze bedrijven. Bijvoorbeeld op Google Mijn Bedrijf, Bouwnu.nl, Klantenvertellen.nl en op de Facebook pagina’s van deze bedrijven. Je kunt ook het bouwbedrijf benaderen en vragen om referenties waar je contact mee op mag nemen.

Ervaring met een bouwstijl

Wordt jouw nieuwe woning in een specifieke stijl gebouwd? Bijvoorbeeld: Kempisch, landelijk, kubistisch of jaren 30 stijl? Of ga je meer voor een schuurwoning, een rietgedekte woning of energieneutrale woning? Dan is het goed om te kijken of een bedrijf ervaring heeft in deze bouwstijl of kenmerken. Veel bedrijven tonen op hun website een overzicht van opgeleverde woningen. Kijk of daar jouw bouwstijl tussen zit. Als een aannemer ervaring heeft in een stijl heeft deze dikwijls ook handige tips en weet tegen welke problemen hij aan kan lopen tijdens de bouw.

Een keurmerk

Kies voor een partij die beschikt over een keurmerk als SWK, Woningborg of Bouwgarant. Het behalen van een dergelijk keurmerk kost tijd en geld voor een bouwbedrijf. Als ze een keurmerk bezitten, mag je er dus ook vanuit gaan dat je met een betrouwbare partij te maken hebt. Om bijvoorbeeld het Bouwgarant keurmerk te behalen moet men over de juiste verzekeringen en diploma’s beschikken en minimaal 2 jaar actief zijn in de branche. Daarnaast kunnen zij ‘verzekerde garantie’ aanbieden. Dit is veelal een eis van banken en hypotheekverstrekkers bij het bouwen van een huis. Ook is bij dit keurmerk de kredietwaardigheid van het bedrijf gecontroleerd.

Een goed gevoel

De mensen van het bouwbedrijf zul je na de start van de bouw regelmatig zien. Je moet ermee overleggen en zaken afstemmen. Dan is het belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij het bouwbedrijf en dat er een klik is. Dus maak een afspraak voor een kop koffie en maak kennis met elkaar.

Altijd een stijl voor jou

Zie hieronder foto’s van diverse bouwprojecten. Welke bouwstijl past bij jou? Of kijk hier voor nog meer bouwstijlen en voorbeelden. En wil je meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!

Alle projecten

Welke bouwstijl past bij jou?

Wil je meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op!