Villa laten bouwen?

Een villa laten bouwen? Lees hier handige info over het bouwen van jouw droomvilla en een belangrijke tip.

Wanneer noem je een woning een villa?

Wanneer noem je een huis eigenlijk een ‘villa’? Een villa is een ruime en vrijstaande woning. En is omgeven door veel groen, er is veel ruimte rondom het huis. Villa’s hebben vaak een woonoppervlakte van 200m2 of meer. Er is geen vaste bouwstijl gekoppeld aan een villa. Deze worden gebouwd in verschillende stijlen: landelijk, modern, kubistisch, schuurwoning, jaren-30 of in de Kempische bouwstijl.

Er wordt bij de bouw van een villa vaak gekozen voor kwalitatieve materialen. Van een rieten kap, hardstenen dorpels, natuurstenen vensterbanken, regenbuizen van zink of koper en eikenhouten balken. Door het gebruik van duurzame materialen straalt een villa luxe uit.

Wat kost het bouwen van een villa?

Het budget voor het bouwen van een villa loopt uiteen. De kosten worden mede bepaald door de prijs van het bouwkavel. De kosten van een kavel worden bepaald door de grondprijs en het oppervlakte. Vervolgens worden de kosten voor het bouwen van een villa bepaalt door inhoud van de woning; het aantal m3 (kubieke meters). En de keuze voor bouwmaterialen, vloer, kozijnen, badkamer en keuken kunnen een groot verschil maken in de prijs. Daarom is het moeilijk aan te geven wat het bouwen van een villa kost. Maar je kan wel zelf volledig bepalen hoe jouw huis er van binnen en van buiten uit komt te zien!

Tip bij het laten bouwen van een villa

Een belangrijke tip die uiteindelijk vruchten afwerpt is: ga niet alleen om tafel met je architect. Betrek ook direct je bouwbedrijf erbij. En wij hoeven niet dat betreffende bouwbedrijf te zijn. Maar deze werkwijze hanteren wij al 35 jaar en wij zijn er groot voorstander van. Want het zorgt voor het beste eindresultaat: jouw droomvilla tegen het gewenste budget.

Vaak heb je al een plaatje van je droomvilla in gedachten. Een ontwerp van de architect moet hier aan voldoen. Maar ook bouwtechnisch en budgettair moet dit ontwerp staan als een huis. Onze werkwijze is dat we graag direct met de architect en jou om tafel zitten. We werken samen aan de tekening van jouw villa. We denken in mee in mogelijkheden en zorgen dat je niet voor onvoorziene kosten kom te staan. Meer weten over onze werkwijze.

Waarom Timbor:

Volledige ontzorging bij de bouw
35 jaar vakmanschap
Klanten geven ons een 9,3

Wij bouwen jouw huis, alsof het ons huis is

Witte Villa met Zwembad bouwen

Een huis laten bouwen in landelijke stijl?

Timbor Bouwbedrijf is specialist in de landelijke bouwstijl. We hebben al meer dan 30 jaar ervaring in het bouwen van schitterende woningen en villa’s. En natuurlijk ook met de bouw van typische landelijke woningen. Veghel, middenin Meierijstad, kent een typisch Brabantse omgeving. Van oudsher waren hier al veel landelijke huizen. En ook bij nieuwbouw is er nog altijd de wens voor deze sfeervolle stijl. Op veel plekken in Brabant vind je mooie landelijke huizen die door ons zijn gebouwd.

Complete ontzorging bij de bouw

Al tijdens het ontwerpproces is onze kennis en ervaring van waarde. Van soms onderschatte waarde. Ons tijdig inschakelen betaalt zich uit. Doordat wij al lang deze landelijke stijl bouwen, haal je je flink wat ervaring in huis. Wij weten uit de praktijk wat wel of niet werkt. En we denken graag mee in nieuwe en innovatieve mogelijkheden. Daarnaast ontzorgen we je, maximaal. Met maatwerk, want bij ons vind je geen cataloguswoning. Wij bouwen jouw woning alsof het ons eigen huis is.

Bekijk hier foto’s van reeds opgeleverde woningen.

Voorbeelden van villa's

De bouwstijl van de door ons gebouwde villa’s loopt zeer uiteen. Onderstaand vind je enkele voorbeelden van villa’s die zijn gebouwd of verbouwd door bouwbedrijf Timbor.  Alle woningen zijn op maat gemaakt, volledig naar wens van de bewoners.

Wat zeggen anderen over Timbor?

“Een aanrader: alle afspraken nagekomen, snelle respons en topkwaliteit!”
– Henk en Femke, Veghel

“Kwalitatief geweldig met oog voor de klant. Zeer aanbevelenswaardig!”
– Christian, Veghel

“Vakmensen zonder poespas, vanaf de start goede transparante partij.”
– Freek, Uden

Lees de volledige reviews op bouwnu.nl.

Advies over jouw mogelijkheden

Wil je nou weten wat de mogelijkheden zijn om jouw landelijke woning te bouwen?  Wij horen graag je wensen! Een kennismakingsgesprek met ons kost je niks, behalve wat tijd. En is verder vrijblijvend. Dus wat let je? Neem contact op of vul onderstaand contactformulier in en we horen graag wat jouw dromen zijn!

landelijk huis voorbeeld
landelijke woning bouwen
landelijk huis laten bouwen

Wil je zien wat wij nog meer bouwen?
Neem een kijkje bij onze projecten!

Onze projecten

Meer weten over bouwen op Veghels Buiten, bouwen in Schijndel of over bouwen in Uden op Park Maashorst? Neem gerust vrijblijvend contact op!