Villa laten bouwen?

Een villa laten bouwen? Lees hier handige info over het bouwen van jouw droomvilla en een belangrijke tip.

Wanneer noem je een woning een villa?

Wanneer noem je een huis eigenlijk een ‘villa’? Een villa is een ruime en vrijstaande woning. Er is veel ruimte rondom het huis en de woning is omgeven door veel groen. Villa’s hebben vaak een woonoppervlakte van 200 vierkante meters of meer. Er is geen vaste bouwstijl gekoppeld aan een villa. Villa’s worden gebouwd in verschillende stijlen: landelijk, modern, kubistisch, schuurwoning, jaren-30 of in de Kempische bouwstijl. Volgens woordenboek van Dale is een villa: een landelijk gelegen, vrijstaand groot huis.

Er wordt bij de bouw van een villa vaak gekozen voor kwalitatief goede materialen. Denk aan een rieten kap, hardstenen dorpels, natuurstenen vensterbanken, regenbuizen van zink of koper en eikenhouten balken. Door het gebruik van duurzame materialen straalt een villa luxe uit.

Wat kost het bouwen van een villa?

Het budget voor het bouwen van een villa is nogal verschillend. De kosten worden mede bepaald door de prijs van het bouwkavel. De kosten van een kavel worden bepaald door de grondprijs en het oppervlakte. Vervolgens worden de kosten voor het bouwen van een villa bepaald door inhoud van de woning; het aantal m3 (kubieke meters). En de keuze voor bouwmaterialen, vloer, kozijnen, badkamer en keuken kunnen een groot verschil maken in de prijs. Daarom is het moeilijk aan te geven wat het bouwen van een villa kost. Maar met je keuzes heb je natuurlijk wel zelf invloed. En je kiest zelf hoe jouw huis er van binnen en van buiten uit komt te zien!

Belangrijke tip bij het bouwen van een villa

Een belangrijke tip die vruchten afwerpt is om niet alleen met je architect aan tafel te gaan. Betrek ook direct je bouwbedrijf erbij. En wij hoeven niet dat betreffende bouwbedrijf te zijn. Maar deze werkwijze hanteren wij al 35 jaar en wij zijn er groot voorstander van. Want het zorgt voor het beste eindresultaat: jouw droomvilla tegen het gewenste budget.

Vaak heb je al een plaatje van je droomvilla in gedachten. Een ontwerp van de architect moet hier aan voldoen. Maar ook bouwtechnisch en budgettair moet dit ontwerp staan als een huis. Daarom kiezen wij ervoor om direct al met jou en je architect aan tafel te zitten. We werken samen aan de tekening van jouw villa. We denken mee in mogelijkheden en zorgen dat je niet voor onvoorziene kosten kom te staan. Meer weten over onze werkwijze.

Waarom Timbor:

Volledige ontzorging bij de bouw
35 jaar vakmanschap
Klanten geven ons een 9,3

Wij bouwen jouw huis, alsof het ons huis is

Witte Villa met Zwembad bouwen

Voorbeelden van villa's

De bouwstijlen van de door ons gebouwde villa’s lopen flink uiteen. Onderstaand vind je enkele voorbeelden van villa’s die zijn gebouwd of verbouwd door bouwbedrijf Timbor.  Alle woningen zijn op maat gemaakt, volledig naar wens van de bewoners.

Wij bouwen jouw huis… alsof het ons huis is

Wij hebben al meer dan 35 jaar ervaring in het bouwen van vrijstaande huizen en villa’s. Wij bouwen volop in Veghel en omgeving. Van Eindhoven, Den Bosch, Rosmalen tot Oss en Uden. In deze Brabantse regio vind je veel prachtige villa’s die door ons zijn gebouwd.

Tijdens het ontwerpproces en bouwproces denken wij graag mee. Onze kennis en ervaring blijkt hier soms onderschatte waarde. Door onze ervaring weten wij uit de praktijk wat goed en niet goed werkt. We zijn op de hoogte van nieuwe trends en denken mee in innovatieve mogelijkheden.

We houden ervan om je te ontzorgen. En het allerbelangrijkste: wij bouwen jouw woning alsof het ons eigen huis is.

Wat zeggen anderen over Timbor?

“Afspraken werden altijd nagekomen, de afstemming tussen alle andere partijen die nodig zijn voor de bouw van een huis was prima en het personeel was vakkundig en vriendelijk. Als je zonder stress wil bouwen en ontzorgd wil worden dan beveel ik Timbor absoluut aan. En dan tot slot: het resultaat: perfect. “
Milan Poucki uit Erp

“Bijsturen gedurende de bouw was bijkans niet nodig..immers…alle eventualiteiten waren al aan bod gekomen doordat de architect er van meet af aan betrokken was. Communicatie was prima en er werd netjes gewerkt met ook persoonlijke aandacht ( bijgebouw is voor ouder persoon gebouwd ). Ook wij hebben niet n standaard woning en ook speciaal in het oog sprekende elementen gebruikt. Wij zouden zo weer bouwen in die combinatie van architect en met Timbor !
Antoine uit Veghel

“Vanaf het begin prettig, open en in goed overleg samengewerkt met Timbor. Het resultaat mag er dan ook zijn! Zeer tevreden en ik zou een volgende keer zeker weer met ze gaan bouwen.”
Antonie uit Eindhoven

Lees de volledige reviews op bouwnu.nl.

Advies over het bouwen van jouw villa

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn om jouw villa te bouwen?  Wij horen graag je wensen! Een kennismakingsgesprek met ons kost je niks, behalve wat tijd. En is verder vrijblijvend. Dus wat let je? Neem contact op of vul onderstaand contactformulier in en we horen graag wat jouw dromen zijn!

[contact-form-7 id=”4625″ title=”Contactformulier 1″]

Meer weten over bouwen over het bouwen van een schuurwoning, villa met rieten kap, landelijke woning, kubistische villa