Bouwgrond in Oirschot

Van bouwkavel naar droomhuis in Oirschot. Binnen jouw bouwbudget? Dat kan!

Om een huis te bouwen in Oirschot heb je allereerst een bouwkavel nodig. Het nadeel van wonen in Oirschot is dat er weinig bouwgrond beschikbaar is. Dat komt door de populariteit van het dorp. Het is centraal gelegen tussen Eindhoven en Tilburg en ligt aan de A58. Het dorp is dus goed bereikbaar en rondom en in Oirschot is volop werkgelegenheid. Daarnaast biedt het prachtige historische centrum gezellige winkeltjes en horecagelegenheden. En het ligt aan het grote Kampina natuurgebied met een diversiteit aan flora en fauna. Geen wonder dat Oirschot een aantrekkelijke woonplaats is.

Op dit moment kan je op volgende plekken actuele info vinden over bouwkavels in Oirschot. Deze bouwkavels zijn geschikt voor zelfbouw.

Daarnaast staat Gebiedsontwikkeling de Kemmer op de planning van Gemeente Oirschot. Hier worden 400 huur- en koopwoningen gerealiseerd. Vanaf 2025 worden er woning gebouwd. Er is verder nog weinig over bekend. Op project Veld 7 zijn vanaf 2024 7 zelfbouwkavels beschikbaar. Ook hier is nog weinig info over bekend.

Lotingsysteem in Oirschot

In Oirschot wordt gebruikt gemaakt van een lotingsysteem voor het toewijzen van o.a. bouwkavels. In het Oirschots Weekjournaal en op social media kanalen van de gemeente wordt uitgifte hiervan bekend gemaakt.

Aan elk project is een inschrijftermijn gekoppeld. Wanneer je je hebt ingeschreven voor een project en voldoet aan (eventueel) aanvullende voorwaarden kan je mee doen aan de loting.

De Gemeente Oirschot stuurt een uitnodiging voor de loting met daarin een lotingsnummer. Als deelnemer ben je aanwezig bij de loting. Is jouw lotingsnummer getrokken? Dan mag je een kavel kiezen. Is het niet meer beschikbaar? Dan kies je een ander kavel of wordt je reservekandidaat voor bepaald kavel. Na de loting voert een makelaar een gesprek met je, wanneer je ingeloot bent, en legt een koopovereenkomst voor. Voor meer info bezoek de site van Gemeente Oirschot.

Wanneer je grond via een makelaar of direct van de grondeigenaar koopt heb je hier uiteraard niet mee te maken.

modern-huis-oirschot

Inspiratie nodig voor jouw droomhuis in Oirschot?

Wil je je eigen droomhuis laten bouwen in Oirschot? Ter inspiratie zie je onderstaand woningen die wij eerder bouwden. Deze huizen zijn stuk voor stuk uniek. En 100% op maat gemaakt met vakwerk en betrokkenheid.

Wie is Timbor Bouwbedrijf?

Sander van den Hurk en Tom van Oort zijn de eigenaren van Timbor Bouwbedrijf uit Veghel. Het bedrijf is opgericht in 1986 door Christ van Oort, de vader van Tom. Timbor bestaat al meer dan 35 jaar omdat het een andere werkwijze hanteert.

Want Timbor zit graag vanaf dag 1 aan tafel bij het gesprek met jouw architect. Dit doen we uit ervaring. Om teleurstellingen te voorkomen. Om te voorkomen dat jouw droomhuis er anders uit komt te zien en om te voorkomen dat het ontwerp buiten je budget valt. Daarom bundelt Timbor de krachten samen vanaf dag 1. Een bouwteam dat bestaat uit jouw architect, jijzelf en Timbor!

Lees meer over onze unieke werkwijze.

Klanten geven ons een dikke 9

Waarom voor ons kiezen? Zie hieronder wat anderen over ons zeggen. En check de volledige reviews op bouwnu.nl.

“Al in de planningsfase wordt er goed meegedacht. In uitvoering wordt planning nagekomen en worden werkzaamheden uitgevoerd zoals afgesproken. Over kleine aanpassingen wordt snel geschakeld. Uitstekende ervaring met dit bouwbedrijf. Ik zou iedereen zo’n bouwbedrijf toewensen.”

Pepijn uit Veghel

“Kwaliteit staat voorop bij Timbor, iets dat ook duidelijk werd tijdens de oplevering waarvoor wij Vereniging Eigen Huis hadden ingeschakeld. “Perfecte oplevering, zo zien wij het graag”. Wij zouden Timbor zeker aanbevelen.”

Hub uit Sevenum

“Voor, tijdens en ook na de bouw kwam Timbor altijd zijn afspraken na. We zijn daarnaast heel tevreden over de vakmannen die voor Timbor werken. Zij zijn vakbekwaam en dachten met ons mee tijdens het proces.”

Robin en Edith uit Sint-Oedenrode

Wil je zien wat wij nog meer bouwen?

Wij bouwen ook op Brandevoort in Helmond, en in Oss, Best, Eindhoven en Den Bosch.
Neem een kijkje bij onze projecten!

Onze projecten

Advies over jouw mogelijkheden?

Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn voor de bouwkavels in Oirschot? Wij horen je wensen graag! Een kennismakingsgesprek met ons kost je niks, behalve wat tijd. En is verder vrijblijvend. Dus wat let je? Neem contact op of vul onderstaand contactformulier in en we horen graag wat jouw dromen zijn!