Landelijk huis bouwen

Een landelijke woning laten bouwen?

Wil jij een huis in landelijke stijl gaan bouwen? Lees hier leuke info en een belangrijke tip!

Waaraan herken je een landelijke woning?

De landelijke bouwstijl is een echt Nederlandse stijl. Vroeger kwam deze stijl veel voor op het platteland en in beboste omgeving. Maar steeds meer nieuwe huizen worden ook gebouwd in de landelijke stijl verschijnen. Je herkent een landelijke woning vaak aan: een overstek, een lage goot en een zadeldak of een rieten kap. Ook zie je veel gedetailleerd metselwerk en vaak luiken naast de ramen. Daarnaast wordt er kwalitatieve natuurlijke materialen toegepast en sfeervolle details toegepast. Landelijke huizen hebben vaak een warm karakter. Vandaar dat de landelijke stijl geliefd is en steeds vaker wordt toegepast.

Gebouwd met natuurlijke materialen

Bij de bouw van een landelijk huis worden vaak diverse materialen gebruikt. Regelmatig zie je een rieten kap, maar ook pannen en zelfs lei kom je tegen. Verder kent een landelijke woning vaak een rode, robuuste baksteen. Eventueel in combinatie met houten gevelbekleding. Ook zie je hardstenen dorpels bij de ramen en goten en regenpijpen van zink. Balken van eiken of Douglas maken het plaatje compleet en deze blijven dan vaak ook bewust in het zicht.

Voorbeelden van landelijke woningen

Zie hier foto’s van enkele landelijke huizen die wij eerder bouwden of verbouwden. Op maat gemaakt, helemaal naar wens van de huidige bewoners.

Wat kost een landelijke woning?

Een landelijke woning laten (ver)bouwen kan voor veel verschillende budgetten. Als je gaat voor nieuwbouw zijn in eerste instantie de kosten van je bouwkavel bepalend, want wat betaal je voor de grond? Dat ligt natuurlijk aan de grootte en de grondprijs. Daarnaast worden de kosten voor een groot deel bepaalt door de totale inhoud van de woning; het aantal kubieke meters. Bij een verbouwing heeft de huidige staat van een woning natuurlijk veel invloed. Vervolgens heb je een enorme keuze in materialen die je wilt gebruiken. En wat kies je voor je badkamer en je keuken? Dat alles is van invloed. En daarom is niet aan te geven wat een typisch landelijk huis kost. Het voordeel? Je hebt met je keuzes zelf invloed. En dus bouw of verbouw je het huis wat bij jouw budget past! Hieronder vind je een tip hoe je binnen jouw bouwbudget blijft.

Belangrijke tip bij het bouwen van jouw droomhuis

Een belangrijke tip: zorg dat je niet alleen met je architect om tafel zit. Maar betrek ook direct het bouwbedrijf erbij. Meteen al vanaf het moment dat je besloten hebt om een landelijke woning gaan bouwen. Want een ontwerp voor een huis moet voldoen aan het plaatje in je hoofd. Maar moet ook bouwtechnisch en budgettair staan als een huis.

Daarom zitten wij als bouwbedrijf graag direct om tafel met jou en de architect. Samen werken we dan aan die ene tekening, die van jouw droomwoning. We denken mee in mogelijkheden. En zo kom je niet voor onvoorziene kosten te staan. Logisch toch!?

(Lees er meer over bij Onze werkwijze.) 

Een huis laten bouwen in landelijke stijl?

Timbor Bouwbedrijf is specialist in de landelijke bouwstijl. We hebben al meer dan 30 jaar ervaring in het bouwen van schitterende woningen en villa’s. En natuurlijk ook met de bouw van typische landelijke woningen. Veghel, middenin Meierijstad, kent een typisch Brabantse omgeving. Van oudsher waren hier al veel landelijke huizen. En ook bij nieuwbouw is er nog altijd de wens voor deze sfeervolle stijl. Op veel plekken in Brabant vind je mooie landelijke huizen die door ons zijn gebouwd.

Complete ontzorging bij de bouw

Al tijdens het ontwerpproces is onze kennis en ervaring van waarde. Van soms onderschatte waarde. Ons tijdig inschakelen betaalt zich uit. Doordat wij al lang deze landelijke stijl bouwen, haal je je flink wat ervaring in huis. Wij weten uit de praktijk wat wel of niet werkt. En we denken graag mee in nieuwe en innovatieve mogelijkheden. Daarnaast ontzorgen we je, maximaal. Met maatwerk, want bij ons vind je geen cataloguswoning. Wij bouwen jouw woning alsof het ons eigen huis is.

Bekijk hier foto’s van reeds opgeleverde woningen.

Wat zeggen anderen over Timbor?

“Het bouwproces was een feest. Geweldige vakmensen, állemaal. Ze denken mee in de details, vragen hierbij welke uitvoeringsvoorkeur je hebt, kleine wijzigingen of aanpassingen werden heel flexibel verwerkt. Het klinkt ongelooflijk, maar feitelijk komen we superlatieven te kort. Klasse en complimenten aan het complete team van Timbor voor het bouwen van ons fantastische droomhuis, héél erg bedankt allemaal!”
John en Mady

“Al met al een hele fijne ervaring rijker en als we ooit weer gaan bouwen is de keuze heel snel gemaakt. Ga zo door en nogmaals bedankt voor het realiseren van ons nieuwe thuis”
Iris

“Vanaf de eerste kennismaking met Timbor hadden we er een goed gevoel over. Voor, tijdens en ook na de bouw kwam Timbor altijd zijn afspraken na. We zijn daarnaast heel tevreden over de vakmannen die voor Timbor werken. Zij zijn vakbekwaam en dachten met ons mee tijdens het proces. Een aannemer die wij iedereen willen aanbevelen. Wij hebben, o.a. dankzij Timbor, ons droomhuis gekregen.”
Robin en Edith

Lees de volledige reviews op bouwnu.nl.

Advies over jouw mogelijkheden

Wil je nou weten wat de mogelijkheden zijn om jouw landelijke woning of modern landelijke woning te bouwen?  Wij horen graag je wensen! Een kennismakingsgesprek met ons kost je niks, behalve wat tijd. En is verder vrijblijvend. Dus wat let je? Neem contact op of vul onderstaand contactformulier in en we horen graag wat jouw dromen zijn!

[contact-form-7 id=”4625″ title=”Contactformulier 1″]

landelijk huis voorbeeld
landelijke woning bouwen
landelijk huis laten bouwen

Wil je zien wat wij nog meer bouwen?
Neem een kijkje bij onze projecten!

Onze projecten

Meer weten over bouwen op Veghels Buiten, bouwen in Schijndel of over bouwen in Uden op Park Maashorst? Neem gerust vrijblijvend contact op!