Wil jij een schuurwoning laten bouwen?

Lees hier leuke weetjes en een belangrijke tip!

Schuurwoningen, wat zijn het?

Schuurwoningen! Sinds enkele jaren steeds vaker zichtbaar in het Nederlandse landschap.

Schuurwoningen zijn populair. De woningen zijn vaak echt onderdeel van een groene omgeving. Je ziet schuurwoningen in moderne én landelijke uitvoeringen. Ze kenmerken zich door eenvoud en functionaliteit. Van oorsprong zijn ze gebaseerd op de traditionele (agrarische) schuren.

Vandaar ook de naam schuurwoning.

Wat is typisch voor schuurwoningen?

Of je nou kiest voor een moderne uitvoering of een meer landelijke look, alle schuurwoningen hebben eenzelfde basis, het model van het huis. Dat is ook precies waar de naam vandaag komt. Een schuurwoning heeft een redelijk sobere basisvorm. Namelijk een rechte, langgerekte vorm met een klassiek puntdak over de hele lengte.

En waarin verschillen ze onderling?

Gelukkig zijn er ook heel veel verschillen mogelijk. Gekozen materialen, stijl en kleuren zijn erg bepalend in de uitstraling van elke schuurwoning. Zo heb je schuurwoningen die uitgevoerd zijn in een moderne stijl. Maar tegelijkertijd zie je ook veel schuurwoningen die een heel landelijke uitstraling hebben. Strakke materialen zoals zink passen bij de moderne versie. Maar gebruik je stenen, zwarte rabatdelen en een rieten kap, dan krijg je een compleet ander beeld.

Wat kost een schuurwoning?

Een schuurwoning laten bouwen kan voor veel verschillende budgetten. In eerste instantie zijn de kosten van je bouwkavel bepalend, want wat betaal je voor de grond? Dat ligt natuurlijk aan de grootte en de grondprijs. Daarnaast worden de kosten voor een groot deel bepaalt door de totale inhoud van de woning; het aantal kubieke meters. Vervolgens heb je een enorme keuze in materialen die je wilt gebruiken. En wat kies je voor je badkamer en je keuken? Dat alles is van invloed. En daarom is niet aan te geven wat een schuurwoning kost. Het voordeel? Je hebt met je keuzes zelf invloed. En dus bouw je de schuurwoning die bij jouw budget past!

schuurwoning

Zijn ze duurzaam?

Een schuurwoning kan net als elke andere woning duurzaam worden gebouwd. Alleen is een sedumdak geen optie doordat een schuurwoning voorzien is van een sterk hellend dak. Maar verder zijn er heel veel duurzame opties om toe te passen. Denk hierbij aan een warmtepomp, zonnepanelen, goede isolatie, warmte-en koudeopslag (WKO), opvangen van hemelwater en/of een zonneboiler. Deze producten maken je schuurwoning energiezuiniger of energieneutraal. Maar voor extra focus op duurzaamheid kijk je ook naar de gebruikte materialen en producten: het gebruik van FSC-hout, verf zonder oplosmiddelen, HR+++ glas, ecologisch vlaswol ter vervang van steen- en glaswol.

schuurwoning

Wat zijn de voordelen van een schuurwoning?

Het voordeel van schuurwoningen zit vooral in de eenvoud en functionaliteit. Door de basisvorm is er veel ruimte in je woning die je optimaal kunt benutten. Dus weinig nutteloze ruimtes in huis. En omdat bijna alle materialen en stijlen passen bij een schuurwoning kan deze woning volledig naar jouw smaak worden gebouwd.

Daarnaast heeft het bouwen van een nieuwbouwhuis als voordeel dat deze toekomstbestendig kan worden gebouwd. Denk aan een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Maar ook wat energieverbruik is er dan natuurlijk veel te winnen.

Het dak van een schuurwoning leent zich vaak perfect voor geïntegreerde zonnepanelen. Er zijn veel isolatiemogelijkheden voor de vloer, wanden en het dak. En voor de ramen is het plaatsen van driedubbel glas een aanrader. Naast isoleren wordt er ook vaak gewerkt met een warmtepomp, vloer- en luchtverwarming én warmteterugwinning.

Voorbeelden

Zie hier enkele schuurwoningen die wij eerder bouwden. Allen mooi en speciaal op maat gemaakt. Helemaal naar wens van de huidige bewoners.

Belangrijke tip bij het bouwen van jouw droomhuis

Een belangrijke tip: zorg dat je niet alleen met je architect om tafel zit. Maar betrek ook direct het bouwbedrijf erbij. Meteen al vanaf het moment dat je besloten hebt om een schuurwoning te gaan bouwen. Want een ontwerp voor een huis moet voldoen aan het plaatje in je hoofd. Maar moet ook bouwtechnisch en budgettair staan als een huis.

Daarom zitten wij als bouwbedrijf graag direct om tafel met jou en de architect. Samen werken we dan aan die ene tekening, die van jouw schuurwoning. We denken mee in mogelijkheden. En zo kom je niet voor onvoorziene kosten te staan. Logisch toch!?

Onze werkwijze

Een schuurwoning laten bouwen?

Timbor Bouwbedrijf is specialist in het bouwen van schuurwoningen. We hebben al meer dan 30 jaar ervaring in het bouwen van schitterende woningen en villa’s. En inmiddels zijn we ook helemaal thuis in de bouw van de typische schuurwoningen. Zo hebben we op Veghels Buiten, een ruime nieuwbouwwijk waar je veel schuurwoningen ziet, al veel exemplaren mogen bouwen. Maar ook op andere plekken in Brabant vind je veel schuurwoningen die door ons zijn gebouwd.

Complete ontzorging bij de bouw

Al tijdens het ontwerpproces is onze kennis en ervaring van waarde. Van soms onderschatte waarde. Ons tijdig inschakelen betaalt zich uit. Doordat wij al lang schuurwoningen bouwen, haal je je flink wat ervaring in huis. Wij weten uit de praktijk wat wel of niet werkt. En we denken graag mee in nieuwe en innovatieve mogelijkheden. Daarnaast ontzorgen we je, maximaal. Met maatwerk, want bij ons vind je geen cataloguswoning. Wij bouwen jouw schuurwoning alsof het ons eigen huis is.

Onze projecten

Wat zeggen anderen over Timbor?

Lees de volledige reviews op bouwnu.nl.

Henk en Femke, Veghel

“Een aanrader: alle afspraken nagekomen, snelle respons en topkwaliteit!”

Christian, Veghel

“Kwalitatief geweldig met oog voor de klant. Zeer aanbevelenswaardig!”

Freek, Uden

“Vakmensen zonder poespas, vanaf de start goede transparante partij.”

Wil je zien wat wij nog meer bouwen?

Neem een kijkje bij onze projecten!

Onze projecten
Rietgedekte villa

Advies over jouw mogelijkheden

Wil je nou weten wat de mogelijkheden zijn om jouw schuurwoning te bouwen? Wij horen graag je wensen! Een kennismakingsgesprek met ons kost je niks, behalve wat tijd. En is verder vrijblijvend. Dus wat let je? Neem contact op of vul onderstaand contactformulier in en we horen graag wat jouw dromen zijn!