Wil jij een rietgedekte droomvilla bouwen?

Lees hier leuke weetjes en een belangrijke tip!

Een rieten dak!

Een rieten kap op je woning geeft een schitterende uitstraling. Vandaar dat dit bij landelijke villa’s, woonboerderijen en ook schuurwoningen veel voorkomt. Zelfs in combinatie met meer strakke en moderne woningen is een rieten kap een blikvanger.

De oorsprong van rieten daken.

Daken worden al duizenden jaren bedekt met riet en andere plantaardige materialen. Waar het vroeger gewoon en goedkoop was, is het tegenwoordig een exclusieve en duurdere dakbedekking. Het is arbeidsintensief en in de basis brandgevaarlijker. Dat maakt het duurder dan het gebruik van pannen.

Toch is een rieten dak nog altijd ongekend populair. Waar het tot enkele jaren terug vooral op traditionele boerderijen en grote villa’s werd gebruikt zie je het steeds vaker ook bij andere woningen. Riet bij een modernere woning of bijvoorbeeld schuurwoningen is steeds gewilder.

De voordelen van een rieten kap.

Vaak is de uitstraling van een rietgedekte villa het belangrijkste argument om voor riet te kiezen. Het maakt de woning af. En het past perfect bij je ontwerp. Maar rieten daken kennen meer voordelen. Het is een lichte constructie en het creëert een nostalgisch karakter. Daarnaast is riet duurzaam en heeft een rieten kap een goede isolatiewaarde.

Wat kost een rietgedekte villa?

Een rieten kap is duurder dan een dak met standaard dakpannen. En bij een rietgedekte woning moet je ook de onderhoudskosten niet vergeten. Maar overschat deze kosten ook niet. Het is de moeite waard om vroeg in het proces goed te kijken naar de diverse mogelijkheden en kosten. En de totale kosten van je woning hangt van zoveel meer zaken af. De kosten van je bouwkavel en de totale inhoud van de woning; het aantal kubieke meters. Vervolgens heb je een enorme keuze in alle andere materialen die je wilt gebruiken. En wat kies je voor je badkamer en je keuken? Dat alles is van invloed. En daarom zijn niet alleen de kosten van het rieten dak van invloed. Je hebt met je ontwerp en alle keuzes die je maakt zelf invloed.

Voorbeelden

Zie hier enkele woningen met rieten kap die wij eerder bouwden. Exclusieve woningen, op maat gemaakt.

Een rietgedekte villa laten bouwen?

Wij hebben al vele rietgedekte woningen gebouwd. Met onze dik 30 jaar ervaring in het bouwen van schitterende woningen en villa’s brengen we veel kennis en kunde mee. En wij zijn betrokken, altijd. Ondanks die jarenlange ervaring bouwen wij elk huis net alsof het ons eigen huis is.

Complete ontzorging bij de bouw

Al tijdens het ontwerpproces is onze kennis en ervaring van waarde. Van soms onderschatte waarde. Ons tijdig inschakelen betaalt zich uit. Doordat wij al lang woningen met rieten kappen bouwen, haal je je flink wat ervaring in huis. Wij weten uit de praktijk wat wel of niet werkt. En we denken graag mee in nieuwe en innovatieve mogelijkheden. Daarnaast ontzorgen we je, maximaal. Met maatwerk, want bij ons vind je geen cataloguswoning.

Onze projecten

Wat zeggen anderen over Timbor?

Lees de volledige reviews op bouwnu.nl.

Henk en Femke, Veghel

“Een aanrader: alle afspraken nagekomen, snelle respons en topkwaliteit!”

Christian, Veghel

“Kwalitatief geweldig met oog voor de klant. Zeer aanbevelenswaardig!”

Freek, Uden

“Vakmensen zonder poespas, vanaf de start goede transparante partij.”

Wil je zien wat wij nog meer bouwen?

Neem een kijkje bij onze projecten!

Onze projecten
Rietgedekte villa

Advies over jouw mogelijkheden

Wil je nou weten wat de mogelijkheden zijn om jouw woning met rieten kap te bouwen? Wij horen graag je wensen! Een kennismakingsgesprek met ons kost je niks, behalve wat tijd. En is verder vrijblijvend. Dus wat let je? Neem contact op of vul onderstaand contactformulier in en we horen graag wat jouw dromen zijn!