Een bouwkavel kopen in Schijndel?

Groote Braeck in Schijndel

Van bouwkavel naar droomhuis in Schijndel. En dat binnen je budget? Dat kan!

Bouwkavels Groote Braeck in Schijndel

In Schijndel, Meierijstad, is een flinke woningbouwbehoefte. De gemeente heeft de opdracht om binnen de aankomende 7 jaar 700 nieuwe woningen te realiseren. Een groot deel kan binnenstedelijk worden gerealiseerd. Maar dat is niet genoeg en er is behoefte aan een uitbreidingslocatie. Het plan ‘Groote Braeck’ sluit met 241 woningen goed aan op de noodzaak voor woningbouw in Schijndel.

Plan Grote Braeck

Aan de zuidkant van Schijndel, tussen de Langstraat, Plein en Venushoek, wordt de nieuwe woonwijk ‘Groote Braeck’ ontwikkeld. Er komen 241 diverse soorten woningen. Waaronder twee-kappers, rijwoningen, levensloopbestendige woningen, appartementen en 13 ruime percelen voor vrije sector bouwkavels.

De nieuwe wijk is opgezet als een dorps woonlandschap en opgedeeld in diverse woongebieden. De 13 vrije sector bouwkavels (van ongeveer 670 m2 tot ongeveer 1.280 m2) liggen in ‘wonen in het groen’, ‘wonen aan het lint’ en ‘wonen in de straat’. Meer informatie hierover is terug te vinden in het beeldkwaliteitsplan.

 

Planning bouwplan Schijndel

Het ontwerpbestemmingsplan is inmiddels in behandeling. Op Ruimtelijkeplannen.nl is het bestemmingsplan te zien. Naar verwachting zal de gemeenteraad in januari 2024 een besluitvorming doen m.b.t. de zienswijzen welke zijn ingediend op het ontwerpbestemmingsplan. Eind oktober zal er worden gestart met een archeologisch onderzoek.

De verkoop zal waarschijnlijk starten in 2024. Houd de website van Ruimte voor Ruimte in de gaten voor actuele ontwikkelingen.

Een droomhuis in Schijndel binnen je budget

Wil jij wel gaan bouwen in Schijndel? Kom dan gerust langs voor een kennismakingsgesprek. Want wij zitten graag al in een vroeg moment met je om tafel. En ga je een kavel kopen? Dan gaan we meteen samen met jou en de architect aan tafel. Eén tafel! En samen werken we dan aan die ene tekening, die van jouw droomhuis in Schijndel. Een ontwerp wat voldoet aan het plaatje in je hoofd. En wat ook bouwtechnisch én budgettair meteen staat als een huis. Zo realiseer je jouw droomwoning, zonder onvoorziene kosten.

De kennis van de (door jou uitgekozen) architect en die van ons worden direct vanaf het eerste moment tegelijk benut. En dat werkt! Lees meer over onze unieke werkwijze.

Grote Baak Schijndel plattegrond

Inspiratie voor Groote Braek Schijndel

Wij hebben al verschillende woningen gebouwd in Schijndel en omgeving. Bekijk deze woningen ter inspiratie. In verschillende stijlen: van moderne villa, landelijke schuurwoning, woning in jaren ’30 stijl tot eigentijdse split level woning.

Bij ons vind je maatwerk, geen cataloguswoningen.  Wij bouwen jouw huis, alsof het ons eigen huis is.

Complete ontzorging met Timbor Bouwbedrijf

Wij gaan dus graag vanaf de eerste stap met je in gesprek. Tegelijk met de architect. Ook tijdens het ontwerpproces is onze kennis en inbreng al van onderschatte waarde. Ons tijdig inschakelen betaalt zich echt uit. Zorg dat je vanaf het begin dus ook met ons en de architect om tafel zit. Want samen vormen we een bouwteam.

Wat zeggen anderen over ons?

Klanten geven ons een 9,5. En daar zijn we best trots op. Onderstaand een greep uit de reviews. Bekijk alle reviews op bouwnu.nl.

“Je krijgt nooit het idee dat ze bouwen voor het geld. Hun doel is dat wij een mooi en kwalitatief goed huis krijgen volledig naar onze wens. Wij hebben Timbor als een bijzonder bouwbedrijf ervaren.”
Therèse (Uden)

“Nieuw huis gebouwd met en door Timbor. Super tevreden. Afspraken worden nagekomen door aannemer als ook door eenieder die werkzaam is binnen deze organisatie. Ook de onderaannemers die door Timbor ingehuurd worden zijn betrouwbaar en deskundig. Als het onverhoopt zo zou zij dat ik weer ga bouwen dan wordt Timbor zeer zeker eerste keus.”
Jan (Uden)

“Ze denken mee vanaf ontwerp tot en met de oplevering. Ook de partijen die zij uitzoeken om mee samen te werken voldoen aan de zelfde kwaliteit en zijn pro-actief in het meedenken en ter plekke aandragen van verbetersuggesties. Kwalitatief hoogwaardige bouw, en een opgeruimde en veilige bouwplaats. Zeer aanbevelenswaardig.”
Freek (Veghel)

Sander van den Hurk en Tom van Oort - Timbor Bouwbedrijf Veghel

Advies over jouw mogelijkheden

Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn voor de bouwkavels in Schijndel? Wij horen je wensen graag. Een kennismakingsgesprek met ons kost niks, alleen wat tijd. En is verder geheel vrijblijvend. Dus wat let je? Neem contact op of vul onderstaand contactformulier in en we horen graag wat jouw dromen zijn.

[contact-form-7 id=”4625″ title=”Contactformulier 1″]

Wil je zien wat wij nog meer bouwen? Wij bouwen ook in Veghel op Veghels Buiten en De Scheifelaar, in Sint-Michielsgestel, in Den Bosch en in nog veel meer dorpen en steden in de regio. Neem een kijkje bij onze projecten!

Onze projecten